Sanasto

All | Latest | A E H J K L M O P S T V
There are currently 5 names in this directory beginning with the letter K.
K

Kausityölupa
Kausityölupa eli kausityöviisumi tai kausityötodistus on voimassa enintään 3 kuukautta puolen vuoden aikana.

Kausityöntekijä
Kausityöntekijä on EU-maiden ulkopuolelta tuleva henkilö, joka työskentelee kausityössä Suomessa ja palaa sen jälkeen kotimaahansa. Kausityö kestää yleensä 3 - 9 kuukautta. Kausityöntekijä voi siirtyä Suomessa vakituiseen työhön, mutta hän ei saa aloittaa vakituista työtä ennen kuin on hakenut ja saanut työntekijän oleskeluluvan.

Kausityöntekijän oleskelulupa
Lupa antaa EU:n ulkopuolelta tulevalle työntekijälle oikeuden tehdä Suomessa kausiluontoista työtä, joka kestää tavallisesti 3 - 9 kuukautta. Jos työ kestää pitempään, työntekijä voi hakea joko jatkolupaa kausityöhön tai pitempikestoista työntekijän oleskelulupaa. Työntekijä voi jatkaa kausityössä saman työnantajan palveluksessa uuden luvan käsittelyn ajan.

Kela-kortti
Kela-kortilla eli sairausvakuutuskortilla saa Kela-korvauksen reseptilääkkeistä apteekissa ja hoidosta monilla yksityisillä lääkäriasemilla. Kela-korttia voi hakea Kelalta, kun muuttaa ulkomailta Suomeen.

Koeaika
Koeaika voi olla korkeintaan kuusi kuukautta. Koeaikana työsopimus on mahdollista purkaa molemmin puolin, mutta perusteet eivät saa olla syrjiviä tai epäasiallisia.