Talent Hub auttaa yrityksiä ja kansainvälisiä osaajia kohtaamaan

Työikäisten määrä Suomessa on vähenemässä, ja yrityksillä on vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa. Hallituksen tavoitteena onkin lisätä opinto- ja työperäistä maahanmuuttoa.

Kansainvälisen osaajan palkkaaminen voi herättää monia kysymyksiä osaamisesta, kielitaidosta ja hakijan sopeutumisesta työyhteisöön ja -kulttuuriin.

Näiltä sivuilta löydät vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Kärsiikö sinun organisaatiosi osaajapulasta?

Anna meidän auttaa! Näiltä sivuilta saat tietoa siitä miten löytää osaavaa työvoimaa organisaatiosi tarpeisiin. Löydät myös tietoa työluvista, joita tarvitaan kun palkkaat osaajia EU:n ulkopuolelta.

Oletko valmis monikulttuuriseen työyhteisöön?

Testaa valmiutesi monikultuuriseen työyhteisöön. Testi on tarkoitettu työnjohdossa, henkilöstöhallinnossa työskenteleville. Testin suorittaminen vie n. 10 min. Vastauksena saat oman Talen Boost indeksisi ja hyviä neuvoja vastaisen varalle.

Askeleet kansainvälisen osaajan palkkaukseen

Paikalliset korkeakoulut ja oppilaitokset ovat usein helpoin lähtökohta, kun suunnittelet kansainvälisten osaajien palkkaamista. Voit luottaa suomalaisen koulutuksen korkeaan tasoon ja opiskelijat ovat jo ehtinet sopeutua paikalliseen ympäristöön ja kulttuuriin. EU:n ulkopuolisista maista peräisin olevilla opiskelijoilla on oikeus työskentelyyn keskimäärin 30 h viikossa, ja valmistumisen jälkeen heidän työlupansa jatkaminen on yksinkertaista.

5-aloita-tyonteko-blue

Aloita ohjaus

Varmista, että työntekijällä on työluvat kunnossa. Huolehdi työntekijän perehdyttämisestä ja nimitä hänelle lähijohtaja.

Tähän positiivinen työnantajan rekry­kokemus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam scelerisque sapien in ex suscipit posuere. Nam id iaculis dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.